Ejaculare precoce

“ Sexul este arta de a controla lipsa de control !”   Paolo Coelho.

psih. sexolog Mircea Reslescu                                detalii…
programari: 021. 322. 4607  cabinet Alter-Ego
                0736. 062. 376   tel. personal

Ejacularea precoce este disfunctia sexuala masculina care cere o atentie aparte. Ea afecteaza atat barbatii care sufera de aceasta problema cat si pe partenerele lor care se simt neiubite si nedorite. In decursul anilor, peste 60% dintre barbatii care mi-au trecut pragul cabinetului pentru probleme sexuale, sufereau de aceasta afectiune. Putini stiau insa care erau cauzele reale si ca de fapt sunt sanatosi din punct de vedere organic. Exista mai multe teorii privind ejacularea precoce, dar aproape toate au un punct comun. Cauzele sunt de ordin psihologic. Aceste considerente arata ca, desi pare a fi comuna, ejacularea prematura este o deficienta cu totul speciala, determinantii psihici fiind diferiti de la o persoana la alta.

Astfel, am conceput si experimentat o procedura noua de rezolvare psihologica a problemei. Desi integrativa, in urma sedintelor de evaluare, procedura psiho-educationala este aplicata distinct, in functie de personalitatea barbatului. Rata ei de succes este de peste 95% in absenta cauzelor fizice, care sunt extrem de rare. Cei sub 5% care au avut beneficii mai mici sunt acei care nu au fost suficient de motivati sa puna intreaga procedura in practica, sau au incheiat-o mai devreme.

Unica in Romania, metodologia este inspirata din practica mea personala si a unor sexologi renumiti ca Masters &  Johnson, H. Kaplan, N. Gambescia, K. Hertlein, J. Wincze sau M. Carey (din pacate niciunul nu a fost tradus inca in limba romana). Procedura consta in 6 sedinte care cuprind: evaluare, diagnosticare, echilibrare psihofiziologica (armonizarea emotiei cu ratiunea), consultanta anatomica si neurofiziologica, consiliere psihologica cognitiv – comportamentala, rational- emotiva si de reducere a gandurilor negative si o ultima sedinta, cea mai importanta, de sumarizare. Pe parcursul a 4 – 5 saptamani pacientul va fi familiarizat cu tot ceea ce trebuie sa stie si mai ales ce sa faca, pas cu pas, pentru rezolvarea problemei lui. Va afla ce este mit si ce e realitate in domeniu si va obtine abilitatile necesare astfel incat sa obtina rezultate din ce in ce mai bune si dupa terminarea terapiei.

Uneori, pentru cazuri deosebite, se recomanda inca doua sedinte dupa cea de sinteza. Alte ori, destul de des, ejacularea precoce ascunde si probleme de relatie. De aceea se pot recomanda si sedinte de consiliere pentru cuplu.

In final, veti ajunge sa detineti controlul propriilor senzatii genitale si veti putea alege clipa de maxima placere. Barbatul care poate sa hotarasca momentul in care sa ejaculeze, nu sufera de ejaculare precoce !  In scurt timp veti uita ca ati avut aceasta problema vreodata, si aici nu este vorba de magie ci doar de stiinta, experienta, profesionalism si proprie motivatie.

Ceea ce trebuie sa stiti este ca ejacularea prematura nu se trateaza cu medicamente si nici cu alte substante. Stiu ca nu este chiar usor pentru barbati sa vorbeasca despre deficientele lor sexuale. Totusi, cei care au facut-o, au observat ca e mai usor decat se asteptau si s-au simtit in siguranta. Puteti alege insa intre a nu face nimic, a incerca tot felul de remedii fanteziste si costisitoare sau a rezolva problema definitiv. Puteti alege intre o viata sexuala plina de frustrari si armonia sexului implinit.

Mentionez ca procedura despre care am vorbit ajuta si barbatii sau cuplurile care nu se confrunta cu problema ejacularii precoce, in sensul in care vor deveni mai senzitive si isi vor imbunatati viata sexuala, aceasta devenind mai satisfacatoare si mai bogata.

psih. sexolog Mircea Reslescu                                    detalii…

Program consultatii:  Luni – Joi, 14.00 – 20.00
Programari: 021. 322. 4607  cabinet Alter-Ego
                0736. 062. 376   tel. personal  (sunati doar  Luni – Joi intre  10.00 – 14.00)
e-mail:  cabinet.alterego@gmail.com