Disfunctia erectila

Posted by admin on Wednesday Mar 7, 2012 Under Psihologie

Disfunctia erectila    Disfunctia erectila este caracterizata prin tulburarea mecanismului de erectie a penisului. Acesta nu mai are posibilitatea de a obtine tonusul necesar penetrarii vaginului sau de al mentine un timp suficient pentru un contact sexual multumitor. Aproximativ jumatate din barbatii de peste 40 de ani se confrunta in masura mai mica sau mai mare cu aceasta problema. In randul barbatilor de peste 70 de ani, unele simptome sunt aproape universale.  Vorbim insa de disfuctie erectila numai daca problema apare si se mentine pe o perioada de minim 3 luni. Pentru ca sunt constient de cat de importanta este erectia pentru un barbat, va asigur ca asta nu inseamna sfarsitul vietii sexuale. In functie de cauza problemei, de regula exista mai multe cai de a o solutiona. Cauzele pot fi psihologice sau fizice, iar gradul de severitate poate varia de la o simpla pierdere a rigiditatii pana la incapacitatea totala de a avea o erectie.

Intre cauzele fizice sau organice amintesc bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, bolile endocrine, neuropsihice, deficiente vasculare la nivelul penisului, malformatii ale organelor genitale, epuizarea fizica.

Ca si factori de risc mentionez consumul de alcool in cantitati mari si in special al “tariilor”, fumatul si folosirea drogurilor, unele medicamente cum ar fi anxioliticile si antidepresivele, steroizii.

Cauzele de ordin psihologic (cele mai frecvente) constau in: emotii puternice, teama de esec, stres, libidou (dorinta) scazut, deces, sentimente de respingere, sentimente de vinovatie, timiditate excesiva, traumatism psihic, practicarea coitului intrerupt, stari supratensionate, regim de viata epuizant. Psihologul sexolog este cel ce stabileste care sunt cauzele de natura psihica si care va poate poate spune ce ar trebui facut pentru ameliorarea situatiei.

psiholog  sexolog  Mircea Reslescu

www.psiholog-alterego.ro

0744.501.378